Θεοδώριανα 2018-04-03T19:41:58+00:00

Θεοδώριανα

Τα θεοδώριανα είναι ένα χωριό ιδιαίτερου φυσικού κάλους που απέχει 80χλμ. από την πόλη της Άρτας. Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 950μ. στην αγκαλιά των Τζουμέρκων ανάμεσα σε 2 ποταμούς, την Γκούρα και την άσπρη Γκούρα .

Αποτελεί ορμητήριο για ορειβασία και περιπάτους με ψηλότερο σημείο την Πυραμίδα [Καταφίδι] με υψομετρο 2.393μ. Με διάφορα εξωκκλήσια, νερόμυλους, το φαράγγι της Αγ.Τριάδας,τον συνοικισμό Σκαρπάρι στις όχθες του ποταμού Αχελώου και τα ελατοδάση Σιαμαντά και Καπαρέλι. Την πλατεία του χωριού στολίζει ο υπεραιωνόβιος πλάτανος και ο Ναός του Αγ.Γεωργίου με το καμπαναριό που χτίστηκε το 1980.

Τα Θεοδώριανα κατέχουν ένα θείο δώρο, που ίσως αποτελεί πρωτιά στην Ελλάδα, το νερό. Οι τουριστικοί χάρτες το αναφέρουν σαν το χωριό με τα περισσότερα νερά στην Ελλάδα.

Με δυο ορμητικά ποτάμια, παραπόταμους του Αχελώου , να το περιζώνουν, με τους περίφημους δίδυμους καταρράκτες  των Θεοδωριάνων , το ρέμα Μάρκς  και δεκάδες πηγές , αποτελούν ένα φυσικό παράδεισο,  με πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση, ιδανικό για περιπατητικές  και ορειβατικές εξορμήσεις.

Στο χωριό λειτουργούν 2 ξενώνες, διάφορα καφέ και χώροι εστιάσης με παραδοσιακή κουζίνα κ.τ.λ.